Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

de xana in Piine, 11 Oct 2017 | 5339 vizualizari

 

Ingredient secret: masline. Nu puteam nimeri mai bine, maslinele nu lipsesc niciodata din frigider.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de grau
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 185 ml apa
  • 60 ml ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • un praf de zahar
  • 1 lingurita sare fina
  • 60 gr de masline negre fara samburi+ cateva pentru decor
  • rosii cherry
  • 1 ramurica de rozmarin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin:

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa dea gust uleiului de masline. Il vom folosi pe tot parcursul retetei, atat la aluat, cat si la uns tava si suprafata aluatului inainte de coacere.

Dizolvam drojdia in doua linguri de apa si praful de zahar. Adaugam restul de apa si 200 gr din cantitatea de faina in bolul robotului/mixerului si cu telul atasat incepem sa amestecam la viteza mica timp de 2-3 minute pana obtinem o compozitie omogena. Acoperim si lasam sa se odihneasca timp de 30 de minute, la loc ferit de curenti.

Intre timp, tocam cu un cutit maslinele cat se poate de marunt si strecuram uleiul de masline (aruncam feliile de usturoi).

Dupa cele 30 de minute, maiaua trebuie sa isi dubleze volumul si sa fie foarte pufoasa. Adaugam restul de faina, sarea, 3 linguri din uleiul de masline si maslinele tocate si cu spirala atasata robotului incepem sa framantam timp de 4-5 minute la viteza mica. Aluatul trebuie sa fie lucios si destul de lipicios, se mai adauga putina faina doar daca este foarte lipicios si nu se `agață` de spirala robotului.

Transferam aluatul pe suprafata de lucru unde am presarat putina faina si cu mainile ii dam o forma rotunda. Ungem tava cu 2 linguri din uleiul de masline si punem aluatul in aceasta. Apasam usor aluatul pana acoperim bine fundul tavii. Em am ales una cu 25 cm diametru si 4 cm inaltime. Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute.

Intr-un bol, punem maslinele intregi si fara samburi pe care le-am pastrat pentru decor, rosiile cherry si frunzulite de rozmarin si le acoperim bine cu o lingura din cantitatea de ulei de masline.

Cand aluatul a crescut, facem gauri pe suprafata acestuia si turnam restul de ulei de masline, iar cu ajutorul unei pensule ungem bine toata suprafata. In gaurile facute introducem maslinele, rosiile si frunzulite de rozmarin in cantitatea si forma dorita.

 

Dam la cuptorul pre-incalzit la 250ºC, pentru 20 de minute sau pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prima paine cu maia