Focaccia de casa italiana

de Retete cu Margareta Cismasiu in Piine, 9 Noi 2014 | 7013 vizualizari

 

Focaccia este un preparat specific Italiei ce consta din aluat de paine intins in foaie subtire.De obicei se asezoneaza cu ulei de masline,ierburi aromatice,sare.Se pot adauga diverse legume sau branza.
Acelasi aluat,intins la fel ,in Ungaria se cheama Langos.De data asta se asezoneaza cu branza,smantana,sunca,carnati.Dar neaparat frecat cu usturoi.
Practic,acelasi preparat,doua denumiri.La noi in zona,fiind resimtita influenta maghiara,se stie mai mult de langos,decat de focaccia.Dar eu azi am facut focaccia.

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 100ml ulei de masline,
  • 600ml apa calduta,
  • 1lingurita zahar,
  • 1 ling sare,
  • 2 pliculete drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de casa italiana:

Se amesteca faina,drojdia,zaharul sarea si 500ml apa.Se amesteca usor pana se leaga aluatul.Daca mai e nevoie,se mai adauga restul de apa. Se framanta in continuare,adaugand ulei de masline.Se continua framantatul pana rezulta un aluat elastic,pufos,potrivit de moale care face basici si nu se lipeste.Din acest aluat se intinde o foaie cat mai subtire.

Se impatureste ca aluatul de foietaj.Se lasa o ora la dospit,in loc cald,ferit de curenti de aer. Dupa ce si-a dublat volumul se imparte aluatul in 2-3 parti,in functie de cate tavi doriti sa faceti.Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie cat mai subtire,se impatura iar ca aluatul de foietaj,apoi se intinde de marimea tavii in care se coace.Se lasa sa mai stea 15-20 min apoi se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.Se unge cu ulei de masline si se presara sare mare,grunjoasa,rozmarin,oregano,busuioc.Se adauga felii de rosii si masline taiate jumatati si curatate de samburi.

Fiecare,dupa preferinte,poate sa adauge si alte ierburi sau legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de casa italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rozmarin si busuioc (reteta video)