Niciodata nu gaseam o reteta de aluat de pizza sa-mi placa, dar am mâncat pizza la cineva şi mi-a plăcut tare mult aluatul;am cerut reteta, l-am încercat şi iată ce a ieşit.
Pentru un aluat de pizza reusit procedam asa:
Se amestecă drojdia cu zahăr, cu puţin lapte călduţ şi făină cât să iasă ca o smântână groasă. Când se umflă se pune în făină, se adaugă restul de ingrediente şi se frământă. Dacă e prea gros mai puneţi puţin lapte.Uleiul se pune la urmă.
Se lasă aluatul de pizza la dospit. Ies 3 tăvi de pizza. Când se pune în tavă se mai lasă la crescut 15 minute.
Asezam in tava aluat de pizza si garnisim după dorinţă:ciuperci, salam, masline, ardei, oregano, caşcaval ras.
Se bat 3 ouă cu puţină smântână şi stropim deasupra.
1
Eu am avut praz, ceapă, salam, ciuperci şi cascaval.
2
Am servit cu sos picant.
3
Am facut mai mult aluat de pizza dar o parte l-am congelat