Cel mai simplu desert ever, din numai doua ingrediente :) Si extrem de delicios.
Ustensile şi accesorii necesare:
- 3 decupătoare în formă de cerc
- hârtie de copt
- o tavă mare
- un cutter/cuţitaş ascuţit
Notă: dimensiunile decupătoarelor sunt în funcţie de dimensiunile piersicilor. Cel mai mic trebuie să fie cât să încapă pe el o jumătate de piersică (la mine a avut 6 cm diametru). Al doilea are cu 2 cm mai mult decât primul (la mine 8 cm), al treilea cu 2 cm mai mult decat al doilea (la mine 10 cm).
Lăsăm aluatul să se dezgheţe după cum „vrea muşchii lui”, la temperatura camerei. Pregătim tava şi o tapetăm cu hârtie de copt. Dăm drumul la cuotpr, să se încingă bine.
Luăm decupătorul cel mare, decupăm un cerc, pe care îl crestăm în 6 părţi (ca în poza 1A) şi le răsfrângem, ca pe nişte petale (poza 1B). Îl aşezăm în tavă. Cu decupătrorul al doilea, decupăm al doilea cerc, pe care la fel îl crestăm în 6 petale (ca în poza 2) şi îl aşezăm peste primul în tavă, în aşa fel încât petalele să nu se suprapună (poza 3). Cu decupătorul cel mai mic tăiem un cerc pe care îl aşezăm în mijlocul florii din tavă, iar peste el punem jumătate de piersică (poza 4).
Procedăm la fel cu restul aluatului şi al piersicilor. Tava o introducem în cuptorul încins, şi lăsăm să se coacă la foc mediu până când se rumenesc petalele florilor (circa 25 minute). După ce am scos tava din cuptor, am uns piersicile cu miere petru a le da puţin luciu şi am pudrat petalele cu zahăr.
Atât :)