Flower-Power cu piersici

de simonacallas in Prajituri, 9 Apr 2014 | 4269 vizualizari

 

Cel mai simplu desert ever, din numai doua ingrediente :) Si extrem de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat din foietaj (800 g)
  • 10 jumătăţi piersici din compot (decojite)
  • opţional: 1 linguri zahăr pudră pentru ornat; 2 linguri miere pentru uns piersicile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flower-Power cu piersici:

Ustensile şi accesorii necesare:

- 3 decupătoare în formă de cerc

- hârtie de copt

- o tavă mare

- un cutter/cuţitaş ascuţit

Notă: dimensiunile decupătoarelor sunt în funcţie de dimensiunile piersicilor. Cel mai mic trebuie să fie cât să încapă pe el o jumătate de piersică (la mine a avut 6 cm diametru). Al doilea are cu 2 cm mai mult decât primul (la mine 8 cm), al treilea cu 2 cm mai mult decat al doilea (la mine 10 cm).

Lăsăm aluatul să se dezgheţe după cum „vrea muşchii lui”, la temperatura camerei. Pregătim tava şi o tapetăm cu hârtie de copt. Dăm drumul la cuotpr, să se încingă bine.

Luăm decupătorul cel mare, decupăm un cerc, pe care îl crestăm în 6 părţi (ca în poza 1A) şi le răsfrângem, ca pe nişte petale (poza 1B). Îl aşezăm în tavă. Cu decupătrorul al doilea, decupăm al doilea cerc, pe care la fel îl crestăm în 6 petale (ca în poza 2) şi îl aşezăm peste primul în tavă, în aşa fel încât petalele să nu se suprapună (poza 3). Cu decupătorul cel mai mic tăiem un cerc pe care îl aşezăm în mijlocul florii din tavă, iar peste el punem jumătate de piersică (poza 4).

Procedăm la fel  cu restul aluatului şi al piersicilor. Tava o introducem în cuptorul încins, şi lăsăm să se coacă la foc mediu până când se rumenesc petalele florilor (circa 25 minute). După ce am scos tava din cuptor, am uns piersicile cu miere petru a le da puţin luciu şi am pudrat petalele cu zahăr.

 

Atât :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Flower-Power cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

09.04.2014, 17:01

absolut minunate! bvooo, Simona!

RuxyRux 1

09.04.2014, 17:01

O, la la! Super!

simonacallas 1

09.04.2014, 19:24

Simona

Laura

Rux

Va multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu sirop de zahar