Floricele din foietaj cu mere

de nadina73 in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 7572 vizualizari

 

Ideia este preluata de aici http://www.lalena.ro/293-reteta-ananas-in-foietaj.html.
Am pregatit o portie, s-a topit atunci rapid. Dupa 3 ore,pregateam din noua aceeasi reteta dar cu portie dubla.Au papat piticii...am crezut ca li se va face rau.A doua zi dimineata , nu mai era nimic...

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj congelat 450 g (doua foi in cutie)
  • 5 mere
  • 10 linguri zahar
  • 2 pahare cu  apa
  • 5-6 lingurite de scortisoara macinata
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele din foietaj cu mere:

Se decongeleaza aluatul de foietaj (nu de tot, se lucreaza foarte greu )

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul cotorului de la mar.

Se taie feliute marul si se pune sa dea 2- 3 clocote in apa cu putin zahar si sucul de la 1 lamaie (nu foarte mult timp ca se zdrobesc)

Se desface foaia de aluat, se presara zaharul si scortisoara macinata. Se trece cu sucitorul putin peste foaia cu zahar pentru a se impregna mai bine zaharul in foaie.

Se taie in patrate, mie dintr-o foaie mi-au iesit 9 bucati, deci dintr-o portie va ies 18 (pregatiti de la inceput 2 portii, se vor topi  foarte rapid).

Fiecare patrat se taie la colturi in forma de L (vezi poza 3) la toate 4 colturile. Se aseaza cate o felie de mar (fiert si racit) se aduna cele 4 colturi si se unesc la mijloc (vezi poza 6).

Va rezulta o floare ce se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se dau la cuptor pentru 10-15 minute .

Se pudreaza cu zahar pudra

Vorba lui Lena  "Cred ca este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am facut vreodata - 3 ingrediente+1 ora si aveti un desert frumos si delicios."

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere calite