Floricele din foietaj cu mere

de nadina73 in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 7850 vizualizari

 

Ideia este preluata de aici http://www.lalena.ro/293-reteta-ananas-in-foietaj.html.
Am pregatit o portie, s-a topit atunci rapid. Dupa 3 ore,pregateam din noua aceeasi reteta dar cu portie dubla.Au papat piticii...am crezut ca li se va face rau.A doua zi dimineata , nu mai era nimic...

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj congelat 450 g (doua foi in cutie)
  • 5 mere
  • 10 linguri zahar
  • 2 pahare cu  apa
  • 5-6 lingurite de scortisoara macinata
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele din foietaj cu mere:

Se decongeleaza aluatul de foietaj (nu de tot, se lucreaza foarte greu )

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul cotorului de la mar.

Se taie feliute marul si se pune sa dea 2- 3 clocote in apa cu putin zahar si sucul de la 1 lamaie (nu foarte mult timp ca se zdrobesc)

Se desface foaia de aluat, se presara zaharul si scortisoara macinata. Se trece cu sucitorul putin peste foaia cu zahar pentru a se impregna mai bine zaharul in foaie.

Se taie in patrate, mie dintr-o foaie mi-au iesit 9 bucati, deci dintr-o portie va ies 18 (pregatiti de la inceput 2 portii, se vor topi  foarte rapid).

Fiecare patrat se taie la colturi in forma de L (vezi poza 3) la toate 4 colturile. Se aseaza cate o felie de mar (fiert si racit) se aduna cele 4 colturi si se unesc la mijloc (vezi poza 6).

Va rezulta o floare ce se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se dau la cuptor pentru 10-15 minute .

Se pudreaza cu zahar pudra

Vorba lui Lena  "Cred ca este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am facut vreodata - 3 ingrediente+1 ora si aveti un desert frumos si delicios."

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Cris2711 1

20.01.2011, 19:30

MIUTA 1

20.01.2011, 19:36

Ce dragute,imi plac

Adinacarla 1

08.02.2011, 14:09

vai ce fumoase sunt si delicioase si eu am ratat asa frumuseti pana acum...sa-mi fie rusine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere