ştiu că e mai simplu să faci la cuptorul cu microunde... dar aveam astea prin casă şi le-am făcut....
Floricele se fac în două tranşe.
Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul.
Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului.
Se pun boabele de porumb, cât încap să stea toate în ulei, iar apoi se acoperă cu un capac.
Se lasă până când sar toate, mişcând ceaunul din cân în când. Se ia de pe foc iar apoi se face şi cealaltă tranşă de floricele.
În ceaunul în care am făcut floricele punem zahăr la topit.
Când este topit, punem floricele cât să încapă în 3/4 din volumul ceaunului iar apoi amestecăm bine pentru a le acoperi cu caramel.
Se scot din ceaun şi se repetă procedeul până când facem toate floricelele.
Se lasă să se răcească puţin iar apoi servim.
Poftă bună!