File de merlucius cu legume

de violette in Peste, 25 Feb 2010 | 4818 vizualizari

File de merlucius cu legume

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. merlucius hoki
  • 400 gr.mazare
  • 4-5 morcovi  
  • patrunjel
  • lamaie
  • unt
  • usturoi
  • smantana
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de merlucius cu legume:

Pestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min).

Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata se adauga smantana (4-5 ling.) si se mai lasa putin pe foc (se inabuse pt. aprox. 2 min).

Se serveste cu o garnitura de mazare si morcovi preparata astfel:

- se pun intr-o tigaie putin ulei de masline si unt, se adauga mazarea si morcovii fierti in prealabil - se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, si putin sos de la peste, iar la urma se asezoneaza cu patrunjel verde.


Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stiuculite cu legume la cuptor