File de crap cu sos salsa si ciuperci.

de dicarmencitta1957 in Crap / Caras, 9 Mar 2010 | 8239 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Pestele este favoritul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de file de crap(fara oase si fara piele).
  • 1 kg ciuperci champignion.
  • 300 gr cascaval ras(pentru umplut ciupercile).
  • 1 cescuta vin alb.
  • 2 sau 3 linguri ulei de masline extravirgin.
  • 1 cutie rosii in bulion de la Pomodore(bucati de rosii in sos).
  • 1 legatura patrunjel mare.
  • 1 ardei gras rosu.
  • condimente:sare, piper roz boabe macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,nucsoara,chilli,
  • un varf de cutit de zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de crap cu sos salsa si ciuperci.:

Fileul de crap se spala si se pune intr-o tava de yena.Pestele il dam bine cu ulei de masline extravirgin,adaugam si cescuta de vin alb,apoi punem ce condimente ne plac mai mult.Eu am pus un praf de sare,un praf de piper roz care este mai putin iute,un praf de nucsoara,rozmarin si tarhon verde uscat.Bagam tava la cuptor,pe care o acoperim cu o folie de aluminiu.De obicei eu tin tava cam 30 de minute,dar de data aceasta pentru ca am avut un crap mai gros,l-am tinut 40 de minute si bineinteles ca l-am verificat dupa 25 de minute,sa vad daca mijlocul este facut.Separat am curatat ciupercile,le-am umplut cu cascaval ras si le-am introdus la cuptor pentru 30 de minute.

Sosul de salsa l-am preparat astfel:am tocat cat se poate de marunt patrunjelul si l-am amestecat cu ardeiul rosu taiat feliute subtiri.Am lasat patrunjelul si ardeiul gras rosu sa se intrepatrunda cu sarea si ce condimente mai dorim,chilly,piper roz macinat,rozmarin,un varf de lingurita de zahar brun si tarhon uscat.Le lasam cam 15-20 de minute,dupa care adaugam si sosul de rosii si le amestecam bine sa se intrepatrunda.Este un sos foarte bun si merge cu pestele de minune.La acest minunat fel de peste, cu sos salsa merge si un pahar de cidru de mere.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap cu sos salsa si ciuperci." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (4)

Oana 1

11.03.2010, 15:09

Ce bine arata!!!

dicarmencitta1957 1

11.03.2010, 18:53

Dragelor va poftesc la masa virtual.Va multumesc pentru comentarii.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii