Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta

de maxion in Ficat, 9 Mar 2011 | 7994 vizualizari

 

ceva ce este bun si mie mi-a placut dupa ce eu am mancat..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei si inimi de pui  .
  • 100 gr sunculita afumata .
  • 4-5 cepe rosii micute .
  • un morcov .
  • o bucatica de radacina de telina(pastranac) .
  • un sfert de ardei gras .
  • 5-6 catei de usturoi
  • 10-15 masline negre fara sambure .
  • sare .
  • piper .
  • condimente (vegeta) .
  • 30 ml suc de lamaie .
  • 100 ml vin rosu .
  • 50 ml ulei de masline .
  • pasta de tomate 200gr . 
  • verdeata (marar sau patrunjel ) .
  • smantana 200 ml  .
  •  pentru mamaliguta
  • 300 - 400 gr malai .
  • sare
  • apa 600ml . 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta:

spalam bine ficateii si inimile de sange si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare , dupa care condimentam cu piper, vegeta si alte condimente dupa gust si punem la prajit cu un pic de ulei de masline, vinul din pahar si sunculita taiata cuburi ( nu va speriati daca isi schimba culoarea e de la vin )

Intre timp curatam si tocam ceapa fideluta , maslinele feliute , ardeiul gras tocat cubulete marunte , morcovul si radacina de telina rase pe razatoarea mare . Totul se pune intr-o cratita cu ulei (dar sa nu uitam de ficatei, sa nu se arda daca a scazut sosul lasat din ei si sunt rumeniti oprim aragazul de la ei si ii dam deoparte pana pregatim sosul) la distuit se pune si sucul de lamaie. Cand sosul a scazut un pic si totul este distuit bine se adauga pasta de tomate si ficateii. Lasam totul sa scada, apoi  dam la o parte de pe foc si lasam sa se racoreasca, adaugam usturoiul tocat feliute si verdeata dupa gust. Bineinteles uitasem,  totul se condimenteaza dupa gustul fiecaruia .

Acum mamaliguta : punem apa cu sare la fiert cand fierbe apa incepem sa turnam malaiul in ploaie (eu am folosit malai care se face foarte repede 3-4 min e gata) si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Atentie sa nu sara pe maini cand amestecati.

Dupa ce totul e gata, ce pot sa va spun decat pofta buna si nu uitati de smantana, puneti peste sos in farfurie. E super..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu legume la cuptor