Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta

de maxion in Ficat, 9 Mar 2011 | 8165 vizualizari

 

ceva ce este bun si mie mi-a placut dupa ce eu am mancat..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei si inimi de pui  .
  • 100 gr sunculita afumata .
  • 4-5 cepe rosii micute .
  • un morcov .
  • o bucatica de radacina de telina(pastranac) .
  • un sfert de ardei gras .
  • 5-6 catei de usturoi
  • 10-15 masline negre fara sambure .
  • sare .
  • piper .
  • condimente (vegeta) .
  • 30 ml suc de lamaie .
  • 100 ml vin rosu .
  • 50 ml ulei de masline .
  • pasta de tomate 200gr . 
  • verdeata (marar sau patrunjel ) .
  • smantana 200 ml  .
  •  pentru mamaliguta
  • 300 - 400 gr malai .
  • sare
  • apa 600ml . 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta:

spalam bine ficateii si inimile de sange si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare , dupa care condimentam cu piper, vegeta si alte condimente dupa gust si punem la prajit cu un pic de ulei de masline, vinul din pahar si sunculita taiata cuburi ( nu va speriati daca isi schimba culoarea e de la vin )

Intre timp curatam si tocam ceapa fideluta , maslinele feliute , ardeiul gras tocat cubulete marunte , morcovul si radacina de telina rase pe razatoarea mare . Totul se pune intr-o cratita cu ulei (dar sa nu uitam de ficatei, sa nu se arda daca a scazut sosul lasat din ei si sunt rumeniti oprim aragazul de la ei si ii dam deoparte pana pregatim sosul) la distuit se pune si sucul de lamaie. Cand sosul a scazut un pic si totul este distuit bine se adauga pasta de tomate si ficateii. Lasam totul sa scada, apoi  dam la o parte de pe foc si lasam sa se racoreasca, adaugam usturoiul tocat feliute si verdeata dupa gust. Bineinteles uitasem,  totul se condimenteaza dupa gustul fiecaruia .

Acum mamaliguta : punem apa cu sare la fiert cand fierbe apa incepem sa turnam malaiul in ploaie (eu am folosit malai care se face foarte repede 3-4 min e gata) si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Atentie sa nu sara pe maini cand amestecati.

Dupa ce totul e gata, ce pot sa va spun decat pofta buna si nu uitati de smantana, puneti peste sos in farfurie. E super..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si inimi de pui cu sunculita afumata si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ficatei dietetici la tigaie