Facuti dupa Gaby, inlocuind dovlecelul cu tarhon. Foarte bun! Mi-a adus aminte de chiftelute in sos de tarhon, mancarea copilariei mele. Trebuie sa o fac din nou si pe ea!
Tarhonul se curata de pe tije si se spala bine.
Se curata ficateii, se spala, se pun in lapte si se tin la frigider cam o ora.
Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga ceapa tocata.
Se caleste 2-3 minute.
Se scurg ficateii, se adauga in cratita si se prajesc putin pe toate partile.
Se amesteca pasta de tomate cu o cana de apa si se toarna peste ficatei.
Se adauga boiaua, sare, piper si se amesteca. Cand fierbe se adauga tarhonul si se introduce in cuptor pana scade sosul.
Aproape de final se adauga usturoiul si zaharul (dupa gust) si se mai lasa in cuptor putin sa se rumeneasca.
Este buna calda cu mamaliguta!
Pofta Buna!