Ficatei de pui in sos de rosii

de Bucataras Medi in Ficat, 2 Noi 2010 | 18623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g ficatei de pui
  • ulei
  • lapte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 ardei iute
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia
  • sare ,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de rosii:

Se curata si apoi se spala ficateii.Se lasa in apa rece cateva ore(2-3) pentru a iesi sangele din ei dupa care se scurg , se spala cu  jet de apa rece si apoi se pun intr-un vas si se toarna peste ei lapte cat sa ii acopere.Se tin la rece 30 min.

Intr-o tigaie incingem uleiul si punem ceapa taiata marunt la calit dupa care adaugam ficateii (pe care i-am scurs) si lasam ca acestia sa se rumeneasca.Separat, intr-un vas punem bulionul si amestecam cu o cana cu apa si condimentele.(cimbru,rozmarin, boia si ardeiul iute curatat de seminte si taiat marunt)Amestecam bine pentru o buna omogenizare  si turnam apoi peste ficatei.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Punem capacul si lasam ca sosul sa scada.

Sunt deliciosi serviti cu mamaliguta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bucataras Medi 1

03.11.2010, 07:03

Nadina, stai linistita ca portia ta este pusa bine.............

Sylvia 1

04.11.2010, 16:43

Ce frumos ia decorat artista nu altceva, tare imi place tot ce gatesti tu pacat ca stau asa departe

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 21:30

poate intr-o buna zi vom reusi sa stam de vorba la o cafea....tare mult mi-ar place............

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă