4 portii medii
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.
Ficateii se pregatesc astfel:
Se spala bine ficateii si se aseaza pe grill. Se presara sare deasupra lor. Dupa 10-15 minute ii intoarcem pe partea cealalta. Mai tinem 5 minute si scoatem ficateii pe un platou. Trebuie sa stiti ca ficateii se fac foarte repede in comparatie cu carnea de pui.
Acum urmeaza sosul :
Se curata ceapa, se spala si se taie in stil Julien. Punem uleiul intr-o cratita la incins. Adaugam ceapa. Dupa ce se caleste ceapa se adauga rosiile tocate cubulete. Adaugam sarea, verdeata, piperul si daca doriti ca sosul sa fie mai dulce puneti o lingurita de zahar. Eu pun la aproape toate sosurile :)
Asezam in 4 farfurii garnitura de piure, ficateii de pui grill si sosul cu ceapa si rosii.
Se serveste cald !
1
Ne revedem curand cu o noua reteta ;)