Ficatei de pui cu sos acru-dulce

de Bucataria_lui_Tavi in Ficat, 4 Iun 2010 | 9407 vizualizari

 

Preparatele asiatice, in special cele chinezesti, sunt favoritele mele. Sunt usor de preparat, cu arome si gusturi extreme, care iti incanta papilele gustative. Azi am ales o reteta pe care n-am mai preparat-o de mult, ficatei cu sos acru-dulce. Ingredientele sunt calculate pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 300 g ficatei de pui;
  • 2 linguri cu ulei de susan;
  • 2 linguri cu apa;
  • 3 linguri cu otet balsamic;
  • 2 linguri cu sos de soia;
  • 1 lingura coriandru verde, tocat;
  • 1 lingura de zahar;
  • 4 graunte de usturoi, zdrobite;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos acru-dulce:

Preparare ficatei de pui cu sos acru-dulce: Puneti ficateii intr-un wok, condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care turnati apa peste ficatei pana ii acoperiti.
Lasati sa fiarba la foc mediu, cu un capac deasupra, timp de 15 minute (calculate din momentul in care a inceput sa fiarba apa).

Cat fierb ficateii pregatiti sosul. Puneti cele 2 linguri de apa intr-un bol mare. Adaugati zaharul, usturoiul, sosul de soia, otetul balsamic, uleiul de susan, coriandrul tocat si amestecati pana se dizolva zaharul. Gata sosul!

Puneti si orezul sa fiarba in acelasi timp cu ficateii, ca sa fie gata in acelasi timp. Dupa ce au fiert ficateii, timp de 15 minute, puneti-i intr-o strecuratoare sa se scurga.

Dupa ce s-au scurs ficateii, adaugati-i peste sos si amestecati usor. Lasati ficateii 5 minute in sos, dupa care puneti orez in farfurie. Adaugati ficateii, turnati sos peste orez si peste ficatei, ornati cu frunze de coriandru si....... "pastrati-i 2 zile la frigider".
:D Nu va speriati! Am glumit, ii puteti servi imediat.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos acru-dulce" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

04.06.2010, 18:27

Ela..asemanator..Nadina..pescarus..colet..nimic nou)) Nou - reteta asta care..specific..bineinteles..ca n-am mancat ficat cu orez. asa..si apoi mai zic catzele astea:ce tot faci de la Tavi.?.repede...pa' daca n-am mancat..)))

Rocsi 1

04.06.2010, 20:07

eu nu pap ficatei dar imi place cum arata ce ai facut acolo

Sylvia 1

04.06.2010, 22:37

Excelent arata nu puteam sa nu intru sa vad reteta cand am vazut poza super aranjament

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu usturoi la cuptor