Ficatei de pui cu smantana

de Caty in Ficat, 4 Iul 2022 | 4287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței
  • 1 ceapa mare(150g)
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță rasa boia dulce de ardei
  • 1 lingura faina
  • 250 g smântână
  • 200 ml apa
  • Sare, piper negru
  • 2-3 crenguțe cimbru
  • 50 ml ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu smantana:

Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa.
Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece.
Punem o oala cu 2l apa la fiert. Când clocotește, punem ficățeii și ii fierbem 1 minut din momentul in care incepe apa din nou să fiarbă. Spumuim când este nevoie.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm cimbrul, piperul, boiaua de ardei și ficateii scurși. Sotam împreună inca 2 minute.
Smântâna o amestecam cu faina, având grijă să nu facă cocoloașe, adăugăm apa și o turnam peste ficatei. Gustăm de sare și mai lasăm să fiarba la foc mic, 5 minute.
Eu am făcut între timp și o mămăliga, care a mers foarte bine cu acești ficăței in sos de smântână.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume trase la tigaie, cu ficatei de pui