O papica buna pentru pitici si nu numai!
Ficateii se spala si se curata de vinisoare.
Ceapa, morcovul si rosia se spala si se curata. Ceapa, usturoiul si rosia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si se adauga ceapa, usturoiul si morcovul si se rumenesc. Se adauga ficateii si se rumenesc si ei pe ambele parti. Apoi, se adauga rosia taiata cubulete, sare si se lasa pe foc vreo 5 min, dupa care se adauga o cana apa si se lasa sa fiarba inabusiti, cu un capac deasupra, vreo 15-20 min.
Intre timp, fierbem cartofii in apa sau ii pregatim la aburi. Eu de obicei gatesc la aparatul cu aburi, ies mai gustosi.
Dupa ce s-au fiert cartofii, se paseaza cu un cub de unt si cu sare, se freaca putin, apoi se adauga laptele si se mixeaza fin.
Se servesc cu sos de rosii deasupra sau cu salata verde sau cu castraveti proaspeti.