Se spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora.
Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare conform cu indicatiile de pe ambalaj, apoi se scurg sub un jet de apa rece.
Ficatul se spala bine, se curata si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Se pune o tigaie mare la incalzit, se adauga ficateii si se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop absorbant.
In aceeasi tigaie se pune supa si se lasa sa dea in clocot. Intre timp se curata cateii de usturoi si se zdrobesc. Cand fierbe supa se adauga smantana, jumatate din parmezan, usturoiul, sare, nucsoara si piper macinat. Sosul rezultat se toarna in blender impreuna cu uleiul de masline ramas si se mixeaza bine.
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Se pregateste o strecuratoare si un castronel de metal. Cand e fierbinte uleiul se pun la prajit feliile de coaja de lamaie. Se scot dupa aprox. 30 de secunde si se strecoara.
Se amesteca pastele cu ficateii si sosul din blender. Se toaca patrunjelul si se presara deasupra impreuna cu parmezanul ramas.
Se orneaza cu felii de coaja de lamaie si se serveste.