Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi

de Corinuta in Paste, 20 Aug 2010 | 5965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 400 g paste
  • 1 lamaie
  • 120 ml ulei de masline
  • 200 ml supa de pui
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • 50 ml smantana
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, piper macinat
  • nucsoara
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi:

Se spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate  miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora.

Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare conform cu indicatiile de pe ambalaj, apoi se scurg sub un jet de apa rece.

Ficatul se spala bine, se curata si se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline. Se pune o tigaie mare la incalzit, se adauga ficateii si se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop absorbant. 

In aceeasi tigaie se pune supa si se lasa sa dea in clocot. Intre timp se curata cateii de usturoi si se zdrobesc. Cand fierbe supa se adauga smantana, jumatate din parmezan, usturoiul, sare, nucsoara si piper macinat. Sosul rezultat se toarna in blender impreuna cu uleiul de masline ramas si se mixeaza bine. 

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Se pregateste o strecuratoare si un castronel de metal. Cand e fierbinte uleiul se pun la prajit feliile de coaja de lamaie. Se scot dupa aprox. 30 de secunde si se strecoara.

Se amesteca pastele cu ficateii si sosul din blender. Se toaca patrunjelul si se presara deasupra impreuna cu parmezanul ramas.

Se orneaza cu felii de coaja de lamaie si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata la cuptor