Stiu ca imi veti spune ca ficatul de pui are jumatate din caloriile ficatului de curcan si are cu o treime mai putina grasime...
Adevarul este ca atat ficatul de pui cat si cel de curcan sunt sanatoase ,atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator.
Cum eu primesc retete de la fiul meu din Anglia, consider ca aceasta reteta va fi pe placul vostru si este sanatoasa.
Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.
Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba pina iese taria vinului, pina se evapora.
Cand este gata adaugam patrunjelul verde tocat si asezonam.Acum si nu inainte , pentru ca altfel ficatul se inatreste.
Servim ficatelul cu sos ,ca atare sau linga o portie de mamaliguta sau un colt de paine proaspat scoasa din cuptor.
Pofta mare sa aveti !