Ficatei cu garnitura de orez si mamaliguta

de Lau in Ficat, 14 Mar 2011 | 5174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • condimente
  • sare dupa gust
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu garnitura de orez si mamaliguta:

Ficateii se spala bine si se curata de pielita si se condimenteaza. Se pune si piperul, laptele si se lasa 30 minute,  dupa care se pune la fiert. Se lasa sa fiarba cateva clocote dupa care se schimba apa, cand incepe sa fiarba iar se spumeaza daca mai este nevoie. Cand incepe sa scada apa se adauga ceapa tocata, usturoiul tocat si se lasa sa fiarba cu ficateii. Cand a scazut aproape de tot se adauga pasta de tomate si uleiul. Se mai lasa 5 min dupa care se stinge focul si se sareaza dupa gust.

Orezul se fierbe, se scurge de apa, se trece printr-un jet de apa rece, dupa care se aseaza in farfurie. Se adauga 2 linguri de sos de la ficatei deasupra si se pun 4 ficatei linga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu garnitura de orez si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu spanac