Pentru ca zilele trecute am tot stat in bucatarie la copt diverse(cornulete, mucenici) astazi la pranz doar cativa ficatei prajiti.
Intai am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece.
Ficatei i-am spalat si i-am uscat in prosoape de hartie apoi i-am pus la prajit in uleiul putin incins. Dupa ce i-am intors pe toate partile ca sa se umple de ulei si sa nu mai sa nu mai sara ulei in toate partile in timpul prajitului, am dat focul mai mic si i-am lasat la prajit. Dupa 8-10 minute i-am intors si i-am pazit pana s-au prajit, nici prea, prea nici foarte foarte!
Cand au fost prajiti pe gustul meu i-am scos si i-am pus pe prosoape de hartie la scurs uleiul.
Intre timp s-au fiert si cartofii. Am scurs apa, i-am zdrobit cu presa de cartofi si apoi am adaugat untul, sarea si i-am batut cu telul de sarma turnand cate un pic de lapte, pana au ajuns la consistenta si gustul care imi place mie si evident fiului meu Alex.
De la masa nu lipseste sarea si piperul si daca vrea Alex poate condimenta ficateii, dar de obicei nu vrea.
1
Alaturi eu am servit si cateva felii de gogosari marinati dupa reteta lui Medi. Alex nu mananca nici un fel de muratura.