Fasole verde în sos de usturoi şi roşii

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 18 Dec 2012 | 5939 vizualizari

 

Aceasta este o reţetă propusă de Jamie Oliver în revista Aller hande/ Albert Heijn Olanda. Este o rețetă simplă, dar neașteptat de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de fasole verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 roșii cherry tăiate în sferturi
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 căței de usturoi tăiat felii
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 1 lipie pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde în sos de usturoi şi roşii:

Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează usturoiul 3 minute. Se adaugă roșiile, pasta de roșii și 100 de ml de apă și se fierb la foc mic 10 minute, până se îngroașă.

Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare, apoi se spală sub jet de apă rece pentru a opri procesul de gătire. În acest mod, fasolea se păstrează fragedă.

După cele 10 minute necesare preparării sosului, se adaugă fasolea în tigaie, se acoperă cu sos și se gătește 4-5 minute. 

Se așează fasolea în farfurii, se adaugă frunzele de busuioc și se stropește cu puțin ulei de măsline. 

Se servește cu lipie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde în sos de usturoi şi roşii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Zamfira 1

18.12.2012, 19:16

Sim0na 1

18.12.2012, 20:44

Tare mult imi place fasolea verde cu usturoi!!

Rocsi 1

18.12.2012, 23:27

O portie mare te rog

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole pastai