Fasole verde in sos de rosii

de RODIMUR in Mancaruri de post, 15 Dec 2017 | 8910 vizualizari

 

O mâncare foarte bună și ușoară, pe care o fac rapid, mai ales în post și pentru care folosesc fasolea verde pe care am pus-o pentru iarnă, în congelator.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame fasole verde
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • 2 linguri de făină albă
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde in sos de rosii:

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână dulce și transparentă, ca sticla.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se călește și el puțin, peste ceapă.

Cănd cepele și usturoiul s-au călit, se pune fasolea verde în cratiță și se acoperă cu apă. Se dă cratița la foc mediu și între timp se pregătește sosul de roșii.

Se amestecă făina albă, sarea, zahărul și piperul cu sucul de roșii, încorporat încetul cu încetul pentru ca să nu se formeze cocoloașe de făină și se toarnă peste fasolea verde care fierbe. Se mai lasă la fiert un clocot - două, după care se pune cimbrul, se amestecă, se acoperă cratița cu un capac și se oprește focul de la aragaz.

 

După 10 minute se poate servi mâncarea caldă, cu pâine și eventual cu ardei iuți în oțet.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa tare, ca să nu se ardă și să devină amară, ci căliți-o doar puțin, până devine ca sticla și se face dulce.

2

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe când amestecați făina cu sucul de roșii și condimentele.

3

După ce turnați sosul de roșii peste fasolea verde care fierbe, supravegheați mâncarea, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

17.12.2017, 13:58

Mulțumesc frumos, Rocsi!

-Licurici- 1

18.12.2017, 14:32

RODIMUR 1

18.12.2017, 15:06

Mulțumesc frumos, Licurici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Humus cu faina de naut