Fasole uscata cu afumatura

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2014 | 4775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata de carne afumata (cca 400 gr)
  • 500 gr fasole boabe uscata
  • 1 ceapa mare
  • un ardei gras
  • 2 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 bucati de carnat afumat
  • 2 cartofi
  • ulei de masline
  • sare, piper, ardei iute, cimbru , foaie de dafin, 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de pasta paprika; 2 lg-te boia dulce; 3 linguri pasta de rosii
  • 1 cub concentrat knorr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole uscata cu afumatura:

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si lasam sa se calmeze :D 

Fierbem si afumatura daca necesita sa fie fiarta mai mult timp. Depinde ce tip folositi. Eu am avut partea de la cap si nu am fiert in prealabil. Afumatura deci , fiarta sau nefiarta in prealabil o taiem cubulete sau bucati potrivite.

 In cratita adaugam ceapa tocata cu ulei de masline si la foc mediu lasam sa se caleasca putin. Adaugam morcovii taiati rondele (2-.3 dupa preferinta) , 3 catei de usturoi tocati si ardeiul gras taiat cubulete. Adaugam apoi carnatul taiat felii si lasam sa se caleasca usor toate loa foc mediu, acoperite cu capac pt cca 3 minute. Adaugam carnea afumata, cimbru, putina sare, piper, pasta de ardei si de rosii, boiaua si stingem cu vinul alb.

Mai lasam sa scada vinul si apoi turnam apa clocotita. Adaugam si fasolea prefiarta si lasam sa fiarba bine toate impreuna la foc mediu, acoperite si amestecand din cand in cand. Daca va place picant adaugati si un chilli. 

Completati cu apa din cand in cand daca e nevoie. La final trebuie sa iasa mancarea mai groasa iar totul sa fie bine fiert . Aproape de final zdrobim usturoiul ramas si il adaugam la mancare si cand stingem focul tocam marunt patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole uscata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

T I M E A 1

31.10.2014, 18:37

o bunatate

Rocsi 1

31.10.2014, 21:58

Auuuuu, ce nebunie!

cristeena20 1

01.11.2014, 23:06

Multumesc dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole