Fasole galbena scazuta

de dentistutza in Mancaruri de post, 7 Iul 2010 | 7354 vizualizari

 

Fasolea galbena in sezon este un aliment cu putine calorii,contine fibre ,se poate consuma calda sau rece,ca garnitura sau fel de baza. Cu siguranta la fiecare gospodina gustul va fi diferit in functie de cantitatea condimentelor alese .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.fasole galbena
  • 3 rosii decojite
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 ardei gras (rosu,pentru culoare)
  • sare,piper proaspat macinat
  • patrunjel si/sau coriandru frunze
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena scazuta:

Fasolea galbena se curata de codite iar pastaile prea lungi se rup un doua.Ceapa se caleste cu ardeiul gras taiat fin in uleiul de masline si cand devine sticloasa se adauga fasolea si se acopera cu apa.Se potriveste de sare. Se fierbe la foc mediu pana se inmoaie,se adauga rosiile taiate cubulete mici ,se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa scada.Cand este gata se presara usturoiul si verdeata tocata fin.

TIPS-URI

1

cu cat mai mult usturoi cu atat mai bine (zice sotul meu)

2

un firicel de ulei masline adaugat dupa ce luam mancarea de pe foc ii da un plus de gust

3

e grozava cu doua oua ochiuri alaturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena scazuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

silvi0ara 1

07.07.2010, 11:39

Si mie imi place tot cu usturoi mult.

cocolina 1

18.04.2012, 23:12

Ce buna trebuie sa fie si mirosul cand o fierbi e placut

Bya Ralu 1

18.04.2012, 23:28

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate