Fasolea galbena in sezon este un aliment cu putine calorii,contine fibre ,se poate consuma calda sau rece,ca garnitura sau fel de baza. Cu siguranta la fiecare gospodina gustul va fi diferit in functie de cantitatea condimentelor alese .
Fasolea galbena se curata de codite iar pastaile prea lungi se rup un doua.Ceapa se caleste cu ardeiul gras taiat fin in uleiul de masline si cand devine sticloasa se adauga fasolea si se acopera cu apa.Se potriveste de sare. Se fierbe la foc mediu pana se inmoaie,se adauga rosiile taiate cubulete mici ,se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa scada.Cand este gata se presara usturoiul si verdeata tocata fin.
1
cu cat mai mult usturoi cu atat mai bine (zice sotul meu)
2
un firicel de ulei masline adaugat dupa ce luam mancarea de pe foc ii da un plus de gust
3
e grozava cu doua oua ochiuri alaturi