Fasole galbena cu maioneza si usturoi

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2010 | 5369 vizualizari

 

Un aperitiv minunat

 

INGREDIENTE

  • fasole galbena300g (aproximativ)
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa mai mica
  • 1 morcov crud
  • Maioneza:
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 lingurita mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu maioneza si usturoi:

Se curata fasolea se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.Cand e fiarta se strecoara de apa si se lasa la racit, dupa care se taie marunt.

Intre timp cat fierbe fasolea se face maioneza din 1 ou crud (galbenusul) si unul fiert (folosesc doar galenusul si de la cel fiert) Se amesteca bine cu putin mustar galbenusurile dupa care se pune cate putin ulei.

Usturoiul se piseaza bine iar ceapa se taie foarte foarte fin. Morcovul se da prin razuitoarea cu gauri mici.

Cand avem totul pregatit se se amesteca fasolea taiata si racita cu maioneza,usutoiul ,morcovul ras si ceapa.Se potriveste de sare si piper.

Se lasa la rece 2 ore dupa care se serveste pe paine sau in diferite forme de aperitive.

PS:Sunt fericita ca am papat si eu fasole din ROMANIA chiar ne era tare  dor,asa ca bunicii ne-au adus(parintii mei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

nadina73 1

03.10.2010, 16:29

da inuca am vazut si retata ta e super buna

nadina73 1

03.10.2010, 16:29

pai atunci serveste anca

kamy 1

03.10.2010, 23:25

super buna...am mancat dar nu am facut....5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi