O mancare ce imi place foarte mult, desi mananc rar :)
Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin ulei si amestecam pentru a il incorpora in totalitate.
In timpul fierberii boabelor de fasole, pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-o farfurie asezam 2-3 linguri de fasole facaluita iar peste aceasta o lingura de prajeala.
Pentru un aspect placut si un gust aromat putem adauga si ceapa caramelizata. Taiem ceapa julien, presaram zahar peste ea si o punem la caramelizat intr-o tigaie incinsa.
Se serveste rece! Pofta buna!
1
Este absolut delicioasa servita cu muraturi