Dovleac cu orez si zahar caramelizat

de Ina in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 5843 vizualizari

 

O mancarica - desert.

 

INGREDIENTE

  • 300 g dovleac  de placinta
  • o cescuta cu orez
  • o ceapa mica
  • 6-7 linguri ce zahar pentru caramelizat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac cu orez si zahar caramelizat:

    Dupa ce curatam dovleacul  de coaja, il taiem cubulete si-l asezam  intr-un vas de yena  uns cu putin ulei.  Spalam orezul in 2-3 ape, apoi il presaram printre bucatile de dovleac. Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste amestecul de dovleac si orez..  Adaugam  apa doar cat sa acopere bucatile de dovleac.

    Dam la cuptor pana ce orezul se fierbe, dovleacul se inmoaie usor, iar deasupra se formeaza o crusta aurie. 

    Separat, caramelizam cele 6-7 linguri cu zahar, dupa care turnam caramelul in vasul de yena, peste amestecul de orez cu dovleac. Daca este nevoie, mai adaugam si cateva linguri cu apa. Dam la cuptor pentru inca 5 minute, dupa care putem servi.     

TIPS-URI

1

Se poate renunta la ceapa, dar mie mi se pare ca aceasta-i da o aroma deosebita

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu orez si zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post fierte in vas roman