Pur si simplu pentru ca mi s-a facut o pofta nebuna ...
Fasolea curatata se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece, peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi o scurgem si o punem la fiert, intr-o oala cu apa - dupa ce apa da in clocot de cateva ori, o schimbam cel putin o data, avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte.
Punem ciolanul afumat sa fiarba impreuna cu fasolea, iar separat pregatim prajeala.
In prajeala adaugam morcovul si ardeiul capia, tocate sau feliate, si, fierbem impreuna pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra.
Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si lasam pe foc pana cand scade si are aspect "legat".
Presaram mararul si patrunjelul tacate marunt.
Eu am servit-o cu o salata de ardei copti!
Sa aveti pofta!