Fasole boabe noua cu carne afumata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2015 | 3523 vizualizari

 

Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati!

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.
Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.
(mai multe: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-fasole-4282194/i)

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole noua curatata
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie frumoasa
  • 1 lingurita de paprika
  • 2 linguri ulei de maskine
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 cub Knorr
  • sare, piper, cimbru
  • 1 jambon afumat fiert sau costita afumata fiarta(facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe noua cu carne afumata:

Curatati fasolea.

O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de  30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea. 

Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.  

Spalati si curatati legumele.  

Taiati ceapa si usturoiul marunt.  

Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline.  

Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete.

Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.  

Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii.  

Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.  

Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute.  

Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.  

Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.  

Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere.   Au fiert impreuna inca 20 de minute.  

Un deliciu.....serviti  cald!

TIPS-URI

1

Puteti sa le serviti simple fara caene cu o mamaliga cremoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe noua cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.09.2015, 10:43

Cam buna!

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:06

ce buna este!

Catalina L 1

21.09.2015, 19:59

pe toti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole