Se pune fasolea peste noapte la umflat. A doua zi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si se arunca apa. Se mai pune inca o data la fiert si iar se arunca apa. Cat fierbem fasolea nu punem sare. Fasolea cand e gata trebuie sa aiba bobul intreg, dar sa fie moale si fiert.
Intre timp se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. Se pune intr-un vas untura la topit si se adauga ceapa, se lasa foarte putin sa se prajeasca si se pune apa fiarta peste ceapa si se acopera cu un capac pana scade.
Taiem coasta, daca sunt bucatile mai mari, la fel si costita/kaizerul in fasii subtiri si le punem peste ceapa si adaugam apa fiarta cat sa le acopere. Lasam pana sunt aproape fierte si adaugam rosiile in bulion. Cand s-au "topit" rosiile adaugam fasolea fiarta si lasam sa se amestece aromele. Potrivim de sare si cand e aproape gata adaugam cimbrul, piperul, mararul si boiaua. Lasam sa dea un clocot si o oprim.
Se serveste alaturi cu salata de varza sau muraturi.
Pofta buna !