Fasole bătută (frecată)

de ionix in Mancaruri de legume, 3 Noi 2010 | 15362 vizualizari

 

dedicatie pentru barbati... o mancare mult prea grasa... nu va las sa papati :))
eu ii zic iahnie... dar am vazut ca se spune corect "fasole batuta" :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasolea fiarta:
  • 300 g de fasole
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • Pentru sosul de pe fasole:
  • carnati semi-afumati
  • o ceapa
  • o lingura cu paste de tomate
  • 3 linguri cu ulei
  • o lingura cu apa
  • Pentru frecat fasolea:
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • doua cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută (frecată):

Incepem prin a pune fasolea la fiert cu ceapa si moccovul. Ceapa si morcovul se curata de coaja dar se pun la fiert intregi. La fiert punem si putin tarhon si sare. Fasolea se fierbe la foc iute, pentru a nu lua apa. Cand fasolea a fiert, o scurgem bine si o punem la racit. Ceapa si morcovul le aruncam. Dupa ce s-a racit, dam fasolea prin masina de tocat.

Frecam fasolea cu uleiul de masline. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam marunt ceapa si usturoiul iar apoi le adaugam peste fasolea frecata.

pregatim prajeala:

Punem uleiul la incins si prajim carnaciorii. Scoatem carnatii din tigaie, dupa ce s-au prajit. In uleiul in care am prajit carnatii, punem ceapa la calit. Cand incepe a deveni maronie adaugam pasta de tomate si o lingura cu apa. Lasam vreo 4-5 minute pana scade putin iar apoi punem sosul peste fasolea batuta. Asezam si carnaciorii si presaram patrunjel proaspat.

Se serveste rece pe paine.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

fasolea daca n-o fierbi la foc iute, risti sa ramai cu ea nefiarta... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută (frecată)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

ionix 1

07.11.2010, 21:45

@Onuta... multumesc frumos... iar eu nici nu am vrut sa postez reteta asta si uite c-am avut "succes" cu ea

elena1988 1

11.02.2011, 20:17

adry88 1

29.05.2011, 13:31

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat