Mancare de legume cu orez

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 14 Mar 2012 | 4118 vizualizari

 

O mancarica delicioasa,perfecta pentru o zi de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei(kapia)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cana de orez
  • patrunjel uscat
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de legume cu orez:

Alegem orezul.Curatam ceapa si o taiem marunt.Spalam ardeii,ii curatam de seminte si ii taiem cubulete,apoi spalam morcovul si il dam prin razatoare pe ochiu mic.Intr-o cratita punem cele 4 linguri de ulei,adaugam ceapa si lasam 3-4 minute la calit.Apoi adaugam morcovul si ardeiul,presaram putina sare si lasam sa se caleasca bine,acoperind cratita cu un capac.Dupa ce s-au calit bine,adaugam orezul NEFIERT ,condimentam cu sare si piper si adaugam apa(cca.0,6 l).Lasam sa firba,amestecand din cand in cand,si adaugand apa daca mai este nevoie,pana cand orezul este fiert.

La sfarsit adaugam patrunjelul proaspat sau uscat.

Mancarica se serveste calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille & Cous - cous