Paste cu legume, ton si mozzarella

de oanapl in Spaghete, 30 Mar 2021 | 3861 vizualizari

 

Văzusem la Rocsi această rețetă și mi s-a părut tare delicioasă. Nu m-am înșelat. Eu eram pe fugă și nu aveam legume proaspete în casă, așa încât am folosit legume congelate, care nu-mi lipsesc aproape niciodată. Ar mai fi mers măcar 100g mozzarella, dar n-am mai avut :))
A ieșit delicioasă rețeta. Mulțumesc pentru idee Rocsi. Pupici! :-*

 

INGREDIENTE

  • 300g legume congelate
  • 200g paste
  • 2 linguri sos Arrabbiata
  • 1 conservă ton în ulei (185g)
  • 200g paste (spaghetti)
  • 150g mozzarella
  • O lingură ulei de măsline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume, ton si mozzarella:

Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, le răstorni într-o sită.

Desfaci tonul, îl scurgi foarte bine de ulei.

Într-o tigaie pui o lingură de ulei de măsline și adaugi legumele congelate. Adaugi apă cât să le acopere, adaugi sosul Arrabbiata și puțină sare. Lași să fiarbă până când scade apa și legumele sunt fierte. Pui tonul, pe care îl desfaci în bucăți mai mari cu furculița. Amesteci, apoi adaugi pastele peste acest amestec din tigaie și omogenizezi. Dacă mai este cazul adaugi sare după gust.

Pregatești un vas de yena (sau de ceramică), torni amestecul și nivelezi. Dai mozzarella pe răzătoarea mare, o presari deasupra pastelor și introduci vasul în cuptorul încins, la 170 de grade și lași pastele până când mozzarella se topește. Le scoți din cuptor când sunt gata și le servești calde. Eu nu am lăsat să se rumenească prea mult mozzarella, pentru că nu îmi plac pastele foarte uscate și nici mozzarella prea uscată. Îmi place să se întindă puțin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume, ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spaghettini cu ton si legume