Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta

de roberta24 in Prajituri, 25 Iul 2010 | 6694 vizualizari

 

Un desert usor si racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de ness
  • o fiola esenta de rom

Pentru crema de ciocolata

  • 200 g ciocolata amaruie (eu am folosit cu 72% cacao)
  • 200 ml frisca lichida
  • un pliculet gelatina
  • 250 gr mascarpone

Pentru crema de lamaie cu menta

  • un plic praf de crema cu lamaie
  • un plic creme ole cu vanilie
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • o mana de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta:

Pregatim mai intai siropul de care avem nevoie pentru insiroparea piscoturilor si apoi il lasam sa se raceasca. Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Intre timp taiem marunt ciocolata neagra, o amestecam cu frisca lichida si punem compozitia pe baie de aburi pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata in prealabil si lasam la rece. dupa ce crema de ciocolata s-a racit o mixam bine si adaugam cele 250 de gr de mascarpone, mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. Tapetam o forma de tort detasabila cu folie alimentara si inmuiem piscoturi in sirop si imbracam peretii si fundul formei cu acestea dupa aceea turnam crema de ciocolata si la final adaugam inca un rand de piscoturi insiropate, acoperim forma cu folie alimentara si o dam la rece pentru aproximativ 3 ore.

Crema de lamaie: punem la fiert 250 de ml de lapte cu 3 linguri de zahar, cand laptele a dat in clocot, stingem focul, adaugam menta si acoperim cu un capac. Dupa ce laptele s-a racit il strecuram, il amestecam cu restul de 200 ml de lapte rece si cu 200 ml de frisca lichida, punem cele doua prafuri de crema si mixam pana obtinem o crema consistenta, adaugam si cele 250 de gr de mascarpone si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem inelul detasabil al formei si punem prajitura pe un platou. Cu ajutorul unui posh imbracam prajitura in crema de lamaie si o ornam dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo