M-am inspirat de la Alice dar am uitat sa pun unde trebuia unele ingrediente si a iesit putin altceva dar foarte, foarte bun. O bunaciune!
Vinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa.
Ceapa se curata si se taie felii subtiri.
De la feliile de bacon se scoate soriciul.
Cascavalul se taie felii subtiri.
Intre feliile de vanata se aseaza rondelele de ceapa, felii de cascaval si felii de bacon in orice ordine se doreste.
Se leaga vinetele cu ata de bucatarie sau sfoara subtire pentru a nu se desface la coacere.
Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in ea, se toarna peste ele ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.
Trebuind sa repar ce am uitat, (in reteta originala intre feliile de vinete trebuiau puse si felii de risii ceace eu am observat dupa ce vinetele mele erau in cuptor) omisiunea rosiilor, am taiat rosiile cubulete, le-am amestecat cu pasta de tomate, sare, piper.
Am scos tava dupa 50 minute, am turnat rosiile peste vinete si am introdus din nou in cuptor pentru inca 25-30 minute.
Din cand in cand am pus cu lingura din sosul format pe vinete.
Deoarece nu am impanat vinetele cu usturoi ca in reteta originala (nu-mi place cum se face si arata usturoiul care se pune pentru impanat) am zdrobit cateii de usturoi cu putina sare pana au devenit pasta si i-am amestecat bine cu smantana.
Se scoate din cuptor si se scoate cu grije ata de legatura.
Se servesc cu smantana si cu verdeata presarata daca va place (mie nu).
Sunt nemaipamenit de bune.
Pofta Buna!