Evantai de vinete in sos de rosii

de MotanLaOale in Mancaruri de legume, 29 Sep 2011 | 4763 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alice dar am uitat sa pun unde trebuia unele ingrediente si a iesit putin altceva dar foarte, foarte bun. O bunaciune!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 150g bacon feliat
  • 150g cascaval
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 50ml ulei de masline
  • 2 linguri pasta tomate
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete in sos de rosii:

Vinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa.

Ceapa se curata si se taie felii subtiri.

De la feliile de bacon se scoate soriciul.

Cascavalul se taie felii subtiri.

Intre feliile de vanata se aseaza rondelele de ceapa, felii de cascaval si felii de bacon in orice ordine se doreste.

Se leaga vinetele cu ata de bucatarie sau sfoara subtire pentru a nu se desface la coacere.

Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in ea, se toarna peste ele ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Trebuind sa repar ce am uitat, (in reteta originala intre feliile de vinete trebuiau puse si felii de risii ceace eu am observat dupa ce vinetele mele erau in cuptor) omisiunea rosiilor, am taiat rosiile cubulete, le-am amestecat cu pasta de tomate, sare, piper.

Am scos tava dupa 50 minute, am turnat rosiile peste vinete si am introdus din nou in cuptor pentru inca 25-30 minute.

Din cand in cand am pus cu lingura din sosul format pe vinete.

Deoarece nu am impanat vinetele cu usturoi ca in reteta originala (nu-mi place cum se face si arata usturoiul care se pune pentru impanat) am zdrobit cateii de usturoi cu putina sare pana au devenit pasta si i-am amestecat bine cu smantana.

Se scoate din cuptor si se scoate cu grije ata de legatura.

Se servesc cu smantana si cu verdeata presarata daca va place (mie nu).

Sunt nemaipamenit de bune.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

03.10.2011, 08:13

Multumesc

Ubulika 1

10.10.2011, 21:08

uai mamaaaa...ce as veni in vizita ))))

MotanLaOale 1

11.10.2011, 08:25

trebuie sa te grabesti pana mai sunt vinete sa mai fac o data ca tare bun a fost.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu telemea de oaie si legume