Escalop de viţel

de diaconta in Vita, 29 Mar 2015 | 6911 vizualizari

 

Un prânz de Duminică savuros şi săţios,mai ales că nouă ne place foarte mult carnea de viţel.
Ca şi garnitură am optat pentru un piure de cartofi şi broccoli.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente escalop de viţel:
  • 6 felii muschi de viţel –aproximativ 6oo g
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 2 linguri faina
  • 2 buc ceapa uscata
  • Un morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • Sare,piper,cimbru
  • Pasta iute de ardei
  • 100 ml suc de rosii
  • Ulei de masline
  • 2 linguri smântâna
  • Patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de viţel:

Feliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina.

Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi.

Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am scos.

Am prajit apoi feliile de carne pe ambele parti câteva minute,apoi le-am pastrat la cald.

In uleiul din tigaie am pus ceapa taiata,morcovul razuit,ciupercile,iar dupa ce s-au calit putin,sare si pasta iute de ardei.

Am transferat amestecul într-o cratita si peste el am pus feliile de carne.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când carnea s-a fiert aproape de tot.

Mai amestecati din când în când în cratiţă.

Am adaugat sucul de rosii,cimbrul si usturoiul pisat.

Am mai lasat sa fiarba câteva minute,apoi am adaugat smântâna si la final patrunjelul verde tocat.

Ca sa nu se brânzeasca smântâna,am pus peste ea din sosul de carne fierbinte,am amestecat si apoi am pus în cratita peste carne.

Poftă bună  !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de viţel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vita cu ciuperci