Escalop de vitel cu ciuperci

de mihaelar63 in Vita, 2 Mai 2018 | 11498 vizualizari

 

  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'"escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 gr faina alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 borcan ciuperci champignon de Paris feliate
  • 1 lingura mare unt
  • 2 linguri coniac calitate
  • 4 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • boia ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

  1. Carnea de vitel se feliaza.
  2. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele.
  3. Condimentati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti sa se incinga intr-o tigaie adanca non-aderenta uleiul si untul.
  5. Dati feliile de carne prin faina alba.
  6. Se scutura fiecare bucata de vitel de excesul de faina.
  7. Prajiti in tigaie pe ambele parti carnea.
  8. Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul verde tocat.
  9. Condimentati cu boia si nucsoara.
  10. Stingeti cu vin si coniac. Daca va pare sosul prea gros, adaugati putina apa.
  11. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute sub supraveghere.
  12. La sfarsit adaugati usturoi verde pentru prospetime.
  13. Serviti preparatul cald insotit de pireu de cartofi, mamaliguta etc.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ciuperci proaspete daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratar de manzat cu fenicul