Escalop de porc cu ciuperci

de La Ancuta in Porc, 26 Iul 2011 | 15116 vizualizari

 

Tot Gabitza e de vina pentru mancarea de astazi. Nu mai mancasem de multa vreme si mi-a facut o poftaaaaa. Asa ca m-am pus pe treaba...

 

INGREDIENTE

  • 8 felii cotlet de porc
  • 10 ciuperci mai maricele
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri smantana
  • 5 catei de usturoi
  • faina
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 bucatica de unt
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper.
Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.

Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.
Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul. Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.

Servim cald alaturi de garnitura preferata. Eu am ales o garnitura simpla de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu legume in vasul roman