Tochitura dobrogeana

de gugugh in Porc, 11 Noi 2010 | 15131 vizualizari

 

o reteta pe care o am de la alina banica, careia ii multumesc . e ff buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, 
  • 50 ml ulei;
  • 1 foaie de dafin;
  • cateva  boabe de piper;
  • 2 cani de apa;
  • 1 pahar de vin rosu / am preparat si cu vin alb si mi.a placut mai mult;
  • 3 linguri de pasta de rosii;
  • 1 capatana de usturoi;
  • sare;
  • boia de ardei dulce sau picata dupa preferinta;
  • 250 g telemea de oaie;
  • 4 oua;
  • malai pentru mamaliguta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura dobrogeana:

1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.

2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foaia de dafin si piperul boabe.

3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare,  boia dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.

Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si dupa preferinta cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu cartofi