Enchilladas cu pui la gratar

de Brindusa in Pui, 23 Iun 2010 | 4701 vizualizari

 

Aceasta mancare este foarte iubita in Mexic si in USA.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 12 tortillas
  • 250 g mozzarella, taiata cubulete mici
  • sos rosu (reteta e mai jos)
  • cateva seminte crude de dovleac, prajite uscat
  • Sosul rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ardei gras, taiat cubulete
  • 1/2 lingurita chlli pudra
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1/4 lingurita scortisoara pudra
  • 2 conserve de rosii taiate
  • 300 ml supa clara de pui
  • 2 linguri unt de arahide
  • 1 lingura oregano tocat
  • sare dupa gust
  • ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilladas cu pui la gratar:

Tortillas se fac ca aici

Pieptul de pui se da cu sare si piper si se pune putin pe gratar, ca sa fie 3/4 facut. Se taie apoi fasii.

Pentru sos, incalzeste uleiul si caleste putin ceapa. Adauga usturoiul, chilli, chimen, scortisoara, oregano caleste putin. Adauga ardeiul si caleste putin. Pune rosiile si supa si fierbe 2 clocote. Adauga untul de arahide, potriveste de sare si fierbe la foc foarte mic 10 minute.  Daca se ingroasa prea mult mai aduga apa (sau supa de pui).

In timp ce se face sosul, incalzeste cuptorul la 185 C. Cand acesta e gata, pune intr-o tava mare 4 tortillas. Deasupra pune 1/3 din pui, apoi 1/3 din sos si 1/3 din branza.

Continua cu inca 2 straturi la fel.

Pune la cuptor 20 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilladas cu pui la gratar" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti