Enchiladas cu spanac

de Cantboilanegg in Pui, 5 Apr 2011 | 8856 vizualizari

 

Enchiladas este o mancare cu specific mexican, care se face cu carne (pui, porc, vita, carne tocata), legume (fasole neagra, spanac, ardei etc etc) si sosul specific enchiladas sau salsa (in cazul meu)! Eu am gatit enchiladas cu pui si spanac, sau mai bine zis urzici tocate! Reteta se gaseste aici: http://cantboilanegg.blogspot.com

 

INGREDIENTE

  • - cinci foi de tortilla
  • - sos salsa
  • - o mana buna de urzici proaspete
  • - o lingura faina
  • - 20-30 g unt
  • - 100 ml lapte
  • - 100 g branza de vaci/ricotta
  • - 150 g cascaval
  • - o jumatate de piept de pui sau 150 g
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchiladas cu spanac:

In primul rand incepem prepararea sosului de urzici sau spanac! Urzicile se spala bine, sub un jet de apa rece si se fierb in apa cu putina sare! Dupa fierbere se scurg de apa si se maruntesc cu un cutit!
Puiul se pune la prajit la grill.
Buuun... intr-o cratita punem cele 30 g de unt si lasam sa se topeasca dupa care adaugam usturoiul taiat marunt. Nu lasam usturoiul sa se rumeneasca!

Adaugam lingura de faina si amestecam incontinuu! Apoi adaugam laptele treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, la fel ca si la sosul bechamel folosit la lasagna! Luam cratita de pe foc si adaugam urzicile/spanacul tocate!

Omogenizam si apoi adaugam si branza de vaci sau ricotta, ce aveti la indemana!

Trecem la asamblarea enchiladei. Pe fiecare foaie de tortilla asezam cateva felii de piept de pui (prajit in prealabil) si cam doua linguri de sos de urzici/spanac! Rulam foile si le strangem la capete, la fel ca si sarmalele.

Am asezat fiecare rulou (in total cinci mi-au iesit) intr-o tava tapetata cu unt, si peste rulouri am adaugat putin sos salsa si am presarat cascaval ras!

Dam tava la cutporul incins la 180*C pentru 15-20 minute sau pana cand cascavalul se topeste si capata o culoare aurie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchiladas cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
drob de pui