Empanadas cu ciuperci

de Lau in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 7050 vizualizari

 

Multumesc diaconta pentru reteta,au fost foarte apreciate de familie

 

INGREDIENTE

  • Coca
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 300 g ciuperci
  • 2 carnati
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • branza
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 linguri sos iutel
  • Uns
  • 1 ou
  • boia de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu ciuperci:

Coca - intr-un vas amestecam faina cu sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete, ouale batute usor si framantam o coca nelipicioasa. Invelim coca cu o folie si dam la rece cat pregatim umplutura.

Umplutura - curatam morcovul si ciupercile le spalam si le scurgem bine de apa

Intr-o tigaie adaugam putin ulei si calim morcovul dat prin razatoare, adaugam ciupercile tocate, carnatii taiati felii, sosul iutel, patrunjelul tocat si condimente dupa gust. Lasam pe foc putin sa se caleasca, dupa care lasam sa se raceasca

Intindem coca intr-o foaie subtire si taiem cercuri cu ajutorul unui bol. In mijloc adaugam cate 1 lingura de umplutura de ciuperci, branza deasupra si ungem marginile cu oul batut putin, unim marginile, apoi le presam cu furculita 

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem deasupra cu ou si presaram boia de ardei. Dam la cuptorul incalzit cca 20 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci