Nu a fost cu intentie dar au iesit multe...asa ca am mancat sa ne saturam:))
Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se racoreasca. La aluatul fiert adaugam pe rand ouale in timp ce mixam dupa fiecare. Punem aluatul intr-un pos cu dui mare si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cojile pentru inceput la cuptorul incins la 200 grade, apoi se reduce temperatura si se mai lasa 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe lungime.
Pentru jeleul de portocale: punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Restul de apa o punem intr-o craticioara in care adaugam sucul de portocale si zaharul. Lasam pe foc sa dea intr-un clocot si sa se topeasca zaharul. Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea completa. Dam la frigider pana se ingroasa jeleul, dar nu de tot...sa poata fi luat cu lingura si intins in ecler.
Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara cu fund dublu amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam laptele rece, vanilia si amidonul. Amestecam cu un tel tip para sa se dizole amidonul. dam vasul la foc mic si lasam pana crema se ingroasa si fierbe. In tot acest timp se amesteca cu telul in crema sa nu se prinda. Se pune o folie alimentara peste crema ca sa nu se formeze crusta si se da crema l;a frigider sa se raceasca. Se mixeaza smantana pentru frisca pana devine ferma si se amesteca treptat cu crema de vanilie racita.
Pentru asamblare: in jumatatea inferioara a ecelerului se pune cu o lingura un strat de jeleu de portocale. Peste jeleu se pune cu un pos crema de vanilie. Se acopera cu partea superioara a eclerului. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul. Se pune cu lingura sa curga din ciocolata topita peste ecler, iar deasupra se pun bucatele de coaja confiata de portocala. Se dau eclerele la frigider pentru 2-3 ore, sa se intareasca jeleul si crema. Sa va fie de folos!!
1
mie mi-au iesit multe coji pentru ecler, 40 bucati...daca doriti mai putine injumatatiti cantitatile