Eclere cu banane

de mimmi in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 4827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji:
  • 65 g faina,
  • 50 g margarina,
  • 130 ml apa,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • 2 banane,
  • Topping de ciocolata,
  • biscuiti sau napolitane,
  • Pentru crema:
  • 75 g zahar,
  • 25 g cacao,
  • 1 pahar apa,
  • 2 lingurite amidon pentru prajituri,
  • 30 ml lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu banane:

Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine bine. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de minute,pana prind o crusta aurie.

Pentru crema: Fierbem apa, zaharul si pudra de cacao intr-o oala adanca, la foc mediu, si amestecam constant.  Dupa ce zaharul se dizolva, adaugam amidonul amestecat cu lapte. Amestecam pana se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Taiem cojile pe din doua,le umplem cu crema,punem pe fiecare o jumatate de banana,taiem un biscuite pe din doua si le punem pe banana. Stropim cu topping si servim.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine