Eclere

de Dea_Dea in Prajituri, 11 Mai 2013 | 8876 vizualizari

 

Am decis sa fac drept surpriza pentru sot , caruia ii plac tare mult!

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 50 gr unt
  • 125 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua

CREMA:

  • 150 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 ml frisca

GLAZURA

  • 50 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

ALUATUL:

Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala.

Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand.

Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit( foc mai mare) cam 25-30 min.

Se scot pe gratar si se lasa la racit, iar apoi se taie in doua.

CREMA:

100 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc , amidonul se dizolva in laptele ramas, iar cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca se toarna amidonul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase si se lasa la racit.

Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece.

Se pune crema pe o parte de ecler , se acopera cu cealalta parte si se glazureaza.

GLAZURA:

Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza si se glazureaza eclerele.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de crema fiarta cu amidon se poate folosi budinca de vanilie din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler cu ciocolata si frisca