O prajitura pentru iubitorii de cocos si prajituri cremoase.
Pentru blat:
Pentru sirop:
Pentru glazura de ciocolata:
Pentru crema:
Pentru ornat:
Etapa 1:Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la omogenizare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si faina se aseaza uniform compozitia.O dam la cuptor 20-25 de minute. Dupa ce o scoatem, se lasa la racit, apoi se mai subtiaza si niveleaza cu un cutit, iar partea taiata se pune de-o parte pentru ca o vom folosi.
Etapa 2:Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pe foc mic, pentru 2-3 minute.
Blatul cel gros se insiropeaza cu siropul rece.
Etapa 3:Pentru glazura, se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste.Se adauga apoi untul,uleiul si laptele si se amesteca pentru a se incorpora bine.
Dupa ce se ia de pe foc, se mai amesteca putin pana se raceste si se mai intareste, apoi se intinde peste blat.
Etapa 4:Se aseaza la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca de cocos si partea subtire de blat, faramitata. Se fierbe 2-3 minute pana se face ca o mamaliga amestecand intruna.
Cand s-a racit, se adauga frisca batuta. Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se presara nuca de cocos si ornamentele.
Pofta buna!
1
*dupa reteta Laurei Sava de Raffaello rapida