Ecler cu doua creme

de Julie in Prajituri, 19 Mai 2010 | 9977 vizualizari

 

Reteta inspirata din revista " Click- Pofta buna"

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua

CREMA:

  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao

DECOR:

  • ciocolata

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu doua creme:

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.
Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  asezam forme lunguiete de aluat ajutandu-ne de un pos.
Coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min.

CREMA:
Batem bine ouale cu zaharul, apoi le amestecam cu untul , faina , laptele si le punem pe foc. Amestecam mereu  pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam  zeama de lamaie dupa gust. 
Impartim crema in doua. In una punem esenta de vanilie iar in alta punem cacaua si esenta de rom.

Taiem eclerele pe orizontala, le umplem  mai intai cu o "dunga "cu crema alba ,
apoi cu una cu crema de cacao. Asezam deasupra capacul si decoram
cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

19.05.2010, 18:38

Excelent arata, 5 furclite si felicitari !!!!

mena29 1

19.05.2010, 22:13

Mmmmmm ce bune

Bunica 1

19.05.2010, 22:24

Munca nu se compara cu placerea de a manca eclere Super eclere !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone