Ecler

de mamaieelena in Prajituri, 6 Iul 2011 | 7446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250 mlapa
  • 100 gr.margarina
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 1 plic cu crema de la Dr.Oetker care se face la rece
  • 300 ml lapte rece
  • 1 ciocolata de 200 gr.amaruie
  • 2 linguri cu lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Intr-o cratita am pus apa cu zaharul, sarea si margarina la foc si cand a clocotit am pus faina toata odata si am amestecat vertiginos, sa nu ramana cocoloase. Se pune la rece (eu am pus-o intr-o cratita cu apa rece). Cand s-a racit am pus ouale pe rand avand grija sa nu punem pe celalalt ou decat dupa ce a fost bine incorporat cel dinainte. 

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie cerata si cu mana umeda cu apa se fac eclerele (eu nu am posh) Le-am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa pana la coacere. Se lasa sa se raceasca (eu le-am facut cu o zi inainte).

Crema: laptele rece din frigider se pune in bol impreuna cu crema pudra se va bate cu mixerul 3 minute. Ciocolata cu laptele se pun pe foc mic sa se topeasca si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata si lasam deoparte ca sa ne ocupam de eclere pe care le vom taia la jumatate pentru a fi umplute cu crema. Eu am pus ciocolata pe deasupra cu pensula de silicon .

Au fost delicioase.Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita