Acum cateva zile in urma am vazut ca Roxana a pregatit o tarta cu mere. A picat fix-pix caci tocmai aveam chef de ceva bunut cu mere. Astfel ca n-am mai stat pe ganduri... am intrebata fata asta frumoasa, pe care am cunoscut-o aproape deloc intr-o mica excursie, cum e reteta de tarta. Am fugit repede la cumparat mere si alte catev trebuincioase casei si bucatarioarei mele :P
Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea soarelui si puneti feliile de mere. Le intoarceti din cand in cand. Cand s-au inmuiat presarati deasupra lavanda, puneti un capac si opriti focul. Lasati pret de cateva minute.
Faceti blatul mixand ouale intregi cu zaharul pana ce devine o pasta. Adaugati uleiul, mixand bine de tot, pana la omogenizare completa. Apoi adaugati faina in ploaie si praful de copt. La final trebuie sa aveti o compozitie fluida, ceva cam intre pandispan si chec, ca si consistenta. Turnati in forma (rotunda cu inel 26 cm, dar puteti folosi si o tava patrata 23*34) unsa bine cu unt. Peste blat randuiti frumos feliile de mere, pe intreaga suprafata. Dati la cuptor si coaceti la foc moderat pana ce blatul e copt.
Cu 5 minute inainte de a fi gata intindeti uniform stratul de bezea, pe care l-ati pregatit mixand la viteza mare albusurile cu zaharul.
Stingeti focul si lasati la racit in cuptor pana dimineata.