Fina, rafinata, aromata, cu gust sublim, dulce si inmiresmat….e cu totul deosebita !
In primul rand recoltam florile de trandafir ( specia: rosa centifolia, foarte mirositoare si de culoare roz) bine deschise/inflorite si nepatate. Desprindem petalele si le rupem/taiem partea alba (acestea sant amare si trebue neaparat indepartate), le spalam sub jet de apa rece si le intindem pe prosop absorbant sa se zvante , apoi le cantarim si functie de cantitate, preparam siropul.
Intr-o cratita punem apa si zaharul la fiert si lasam sa se lege siropul.
Punem petalele, intr-un bol, presaram peste ele sarea de lamaie si le frecam bine, bine (cu mana).
Cand siropul este bine legat, punem si petalele si mai lasam cam 30’ la fiert, amestecand din cand in cand. Facem testul picaturii, pe o farfurie si functie de asta oprim focul, sau mai fierbem dulceata.
Intre timp pregatim borcanele, pe care le spalat/degresam, limpezim si uscam, iar cand dulceata a ajuns la consistent dorita, o golim in borcane. Le infiletam capacele si le ajezam in paturi la dinstuit pana a doua zi.
Inainte de a le aseza pe raftul din camara, le cosmetizam (stergem borcanele cu o carpa umeda) si le etichetam.
Pofta buna!