Dulceata de caise

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 6 Iul 2012 | 3742 vizualizari

 

.....am mai facut eu dulceturi dar cu vin nu am facut niciodata! am gasit reteta undeva pe net si din curiozitate am vrut sa vad ce poate sa iasa din asa o combinatie ,caise cu vin,..... si va spun nu am crezut ca o sa iasa asa deosebita ,sigur am s-o mai fac ca se merita,sa incercati si voi ca este super aromata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise,
  • 800 ml vin alb demidulce daca se poate din acela mai bun,
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte.

Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se lasa la fiert la foc mic avand grija sa spumuim din cand in cand.

Se lasa la fiert cam 2 ore, iar spre final se adauga lamaia taiata feliii si se mai lasa inca 1/2  de ora la fiert.   Cand se raceste se pune in borcane, se infileteaza capacele si se intorc cu gura in jos pana dimineata. Apoi se depoziteaza la beci in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diaconta 1

07.07.2012, 22:14


cred ca are un gust ....ametitor dulcetica asta

MIUTA 1

08.07.2012, 00:33

iry-gabriela 1

08.07.2012, 15:46

va invit sa o preparati ,este o bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise